m
Animated block pattern
Infographics

Illustraties, Infographics en Ondersteuningsplan voor SWV Hanzeland

In opdracht van Huis Communicatie hebben we de afgelopen maanden diverse middelen voor SWV Hanzeland ontworpen. SWV Hanzeland is een samenwerkingsverband tussen scholen voor basisonderwijs, speciaal (basis) onderwijs en voortgezet (speciaal) onderwijs.

We begonnen met het ontwikkelen van een illustratiestijl. Tijdens een conceptronde waarin we verschillende stijlen binnen de bestaande huisstijl hebben voorgelegd, werd gekozen voor de speelse one-line-drawings. Deze stijl past perfect bij de verschillende doelgroepen: kinderen, ouders en professionals, en sluit geheel aan bij de bestaande huisstijlrichtlijnen van SWV Hanzeland.

Na de keuze voor de illustratiestijl zijn we gestart met het opmaken van het ondersteuningsplan. Dit uitgebreide document heeft dankzij de illustraties meer lucht en ruimte gekregen. Op deze basis konden we diverse infographics ontwikkelen, die het lange ondersteuningsplan op een publieksvriendelijke manier samenvatten.

Dit project hebben wij met veel plezier gezamenlijk uitgevoerd met Huis Communicatie!

Over Huis Communicatie
Wij zijn thuis in het onderwijs. Als enige communicatie- en adviesbureau werken wij specifiek voor deze sector. Onze communicatieadviseurs hebben een brede ervaring in communicatie, advisering, marketing én organisatieontwikkeling. En dat niet alleen: stuk voor stuk delen zij hun liefde voor het onderwijs.